Bär det eller brister det?

Nu när jag ändå har en ledig dag ifrån jobbet och är en stund ute hos mamma och har internet så får jag väl passa på och göra ett inlägg. 


Idag är det onsdag och det är ett par dagar sen vi anlände till det nya stallet. Frodo har uppfört sig väldigt bra och redan i måndags släppte vi in honom till dom andra hästarna efter Elin och jag hade varit ute på en tur tillsammans. Det gick väldigt lungt till, lite väl lungt till tyckte vi haha. Han verkas trivas riktigt bra och tycker om allt nytt. Kossorna är riktigt mysiga tycker han. Tuppen är mera läskig. 

Elin och jag har ridit ut tillsammans sen i måndags och det går riktigt bra. Jag är väldigt stolt över hur han bara accepterar den nya miljön. Att kunna ta en galopp på ett nytt ställe tillsammans med en ny häst utan några som helt problem är underbart. Han har verkligen vissat en sida som jag inte sett förut. Han är mycket starke än vad jag trodde. Han har miljöanpassat sig så otroligt bra och jag blir bara mer och mer stolt över honom för varje dag!

Efter allt grubbel, tvek och svek så vart detta nog det bästa valet vi kunde göra. Att flytta en häst är inget man bara gör i mina ögon. Vi tog en risk men också en möjlighet. Vi chansade och j*vlar vad bra det blev. 

Dom går fortfarande ute hela dygnen vilket är väldigt bra. Dom kommer gå ute så länge det bara går. Sen kommer dom få komma in på nätterna men dom kommer få komma in sent och ut tidigt så det är jag väldigt nöjd över. 

Så nu försöker vi lära oss nya vägar i skog och mark. Jag måste bara säga att vi har otroligt fina stigar i skogen. Mycket klättring i väldigt fina stigar utan röter. Jag minns lite av turena sen jag var liten och red där men jag behöver blir lite påmind om alla innan vi ger oss ut på ensama äventyr. Någon dag framöver ska vi rida till travbanan så hästarna kan springa av sig lite höstkänslor.

Så ja vad ska jag säga? Efter alla funderingar så chansade vi och det vart väldigt bra. Man kan inte bara lyssna på andra utan man måste lyssna på en själv också. Sen överväga vad som är mest rätt och hoppas på att det är det rätta. Antingen bär det eller så brister det. Det bar för oss och det är jag väldigt glad över. 
Man får försöka hitta en väg som är rätt för en och ibland svänger vägen, delar på sig eller slutar helt. Då får man göra ett val och hoppas på att det är det rätta!

Vi valde rätt.

Framme!

Nu är vi på plats i det nya stallet. Allt har gått bra och Frodo verkar tycka att det nya stället är bra. Han har tagit allt med en nya salt. Trots kosser, rymmande kalvar, lös hund och nya hästar. Han gnäggar och kollar läget men är mycket lugnare än vad jag förväntade mig. 
Familjen vi är hos tar hand om oss så väl så detta kommer bli bra. Dom är så mån om alla djur och människor. Man känner sig verkligen välkommen och som hemma. Så nu kan vi äntligen andas och släppa allt. Det är ju en gård och en familj som jag har varit hos i hela mitt liv. Mammas tjej kompis och hennes dotter och jag har ju varit vänner sen dagis. Så detta blir toppen. 


 


Nu ska allt bara få landa så ska han snart få gå in i flocken och börja ridas igen. Nu blir det promenader ett par dagar. Ska duscha honom och bara mysa. Han är extremt mammig just nu. Min lilla älskling.


Nu kan vi andas efter all nervositet. 

Förväntansfull

Nu börjar det närma sig, ändas 2 dagar kvar sen åker vi.  Transporten är bokad, nästan alla saker är hemma, tvättade och sorterade. Fodret är hemköpt och allt smått och gott är packat och klart. Allt är planerat och jag känner mig väldigt förväntansfull. Frodos planering ifrån lördag och en vecka framåt är också klar. Om allt går bra och han är lugn så ska vi ha lektion redan helgen v.38. SÅ KUL!
Men i denna förväntansfulla känsla så finns det nervositet. Hur ska allt gå och kommer han trivas? Ja man kan inte veta om man inte testar. Ja kommer göra allt för att han ska få det bra. Jag har planerat så väl jag bara kan för att allt ska bli super för honom. Det ska bli skönt att börja om och få en ny start. Släppa allt som varit, släppa allt som tynger. Få börja om och göra allt ifrån start igen. Nya utmaningar och nya möjligheter. 


 


Den sista veckan nu på Ängvaktartorp har Frodo och jag ridit själva. Bara ridit dom vägarna vi känner för. Frodo har fått välja för det mesta. Han älskar ju att gå in på nya stigar så det har blivit en hel del äventyr dessa dagar. Varit i skogar vi inte ens visst om. Bara andas in hösten, samlat ny energi och nya positivist tankar.