Fem och halvan

En bra men väldigt jobbig dag. Hur som helst var det jobb som vanligt i morse. Efter jobbet åkte jag hem för att äta frukost för att sedan åka till stallet. Emelie gjorde mig sällskap idag och vi byggde upp lite hinder på banan. Vi byggde upp fem och halvan som den kallas. 

Den görs av en travbom, ett kryss och sen ett hinder på valfri höjd.
Den öveningen ska ge självförtroende, teknik och gymnastik! En mycket bra övning helt enkelt! Man ska komma in i trav och ut i galopp! Klurigt tyckte Frodo!

Vi valde att ha lågt eftersom jag är lite hopprädd. Det var super roligt och min rädlsa släppte direkt. Istället vart jag arg då Frodo försökte syra undan det andra hindret. Men gud vad fint att han hoppar. Det känns verkligen stort och luftigt. Jag själv tyckte att jag kunde lätt följa med honom även när de blev lite större hopp än väntat. 

Iallfall så var det mycket roligt och Frodo vart mycket nöjd när vi klarade det tillslut och han fick mycket beröm! Emelie trycker på mig alldeles lagom. Ett bra stöd helt enkelt!

Mitt i solljuset

På morgonen var det jobb. Hästarna ska ha frukost, lunch ska göras, vatten ska fyllas på, dom ska ut, det ska mockas och fixas till kvällen. Hönsen ska ut och mat och vetten ska fyllas på. Katterna ska ha detsamma och göra mysa med kattungarna. Efter jobbet drog jag raka vägen till stallet för att möta upp Lena! 
Vi drog ut på en av hennes och mina favo vägar. Fin väg brevid järnvägen där vi travade och galopperade. Frodo var så fin idag. Jag bytte bett till hans tredelade och herregud vad han var fin. Han är verkligen i en bra period med det!

Nu har jag firat mamma och det är snart dags för att äta mat. Ikväll ska hästarna och hönsen få komma in lite tidigare hade jag tänkt. Men inte alls så tidigt som dom flest tar in sina. Jag har märkt att det är MÅNGA som redan tar in vid 16.. jag själv tycker att hästarna ska gå ute så mycket som möjligt. Om nu hästen trivs med det. 

Nu på den ljus tiden så brukar jag ta in hästarna mellan 20-22.30 tiden. Vinter tiden blir det mellan 19-21. Efter jobbet ska de bli lite ansiktsmask och titta på talang! 

Hennes tur att skina

Idag var det äntligen WILMAS tur att ha Frodo. Tror vi både två har sett fram emot denna dag lika mycket. Idag fick hon göra ett litet test. Vi bestämde redan i söndags att hon skulle rida ut tillsammans med Lill Hanna som rider vild blomman.

 Ett litet test för att se att hon verkligen förstår vad allt innebär och en chans att få klara sig helt själv. Vilken hon klarade galant  så klart. Wilma var förut rädd och osäker på sig själv men hon har växt som tusan! Nu hämtar hon honom själv, borstar, krafsar hovarna och sadlar själv. Trots han är för hög för henne så gör hon de. Fram med pallen bara. Jag är mycket stolt över henne.


Idag iallfall så red dom in i skogen över dikerna och ut i kalhygget för att sedan ta grusvägen hem igen. Jag gick med dom och hjälpte Wilma när hon tvekade. Det första diket var ganska stort och de var vatten i de. Blomman hoppade STORT över det. Wilma valde att hoppa av och ja det gjorde hon nog rätt i för Frodo hoppade ganska stort för att vara HONOM!

Påvägen hem travade dom i vägkanten! Trevligt att se henne trava iväg och det är stabilt. Hon har koll på vad hon gör och han lyssnar så fint på hennes små hjälper.
Tyvärr så vart de inga bilder när dom red för min duma iPhone dör när den blir lite kall... suck!