Längtan efter att snön ska falla.
Denna vecka har jag hade lite minisemester ifrån jobbet vilket har gett mig möjlighet att rida när det är ljust ute! Väldigt skönt!
Snön är borta och leran är tillbaka. Då är det skönt att kunna skölja av frodos ben när han kommer in. Jag har också märkt att Frodo har blivit mindre runt magen. Jag skulle säga att han är i perfekt hull. Förut har jag inte kunnat hållt koll på hur mycket mat han får i sig men nu vet jag exakt. Matschema har vi och hästarna får mat 4 gånger per dag. Frukost, lunch, mellis och kvällsmat. Frodo verkas trivas väldigt bra med det. Han får också minerale,muslie och nypon 1-2 gånger per dag. 

Förra veckan fick Frodo vila fyra dagar. Min tid räckte inte till då jag hade fullt upp på jobbet och hade mycket att göra hemma. Men lite extra vila är aldrig dumt. För denna vecka har han haft väldigt mycket energi och är väldigt arbetsvillig. Vilket är väldigt roligt! Idag skulle Frodo och jag testa en ny väg men när vi kom in i skogen fick Frodo spel och överskottsenergin sprutade ur honom! Så det fick bli ändrade planer. Han fick helt enkelt springa av sig tills överskottsenergin var slut. Men han är väldigt enkel att reglera fast han nästan hoppar upp och ner av all energi!

Så imorgon ska vi testa igen å se om vi kan ta oss över till andra sidan. Får se om vi eventuellt för sällskap av Elin och Bonita (null)
Frodo står och väntar på att kvällsmaten ska serveras


(null)


Första snön
Instagram (null)

(null)


Vart ska man börja?
Man kan ju börja med att säga att tiden går alldels för fort. Man hinner knappt med dagarna och ändå så tar dom slut så fort. Det blir mörkt väldigt fort men för ett par dagar sen så hade vi vår första snö här hemma! Underbart tyckte både Frodo och jag! Vi red i mörkret utan att behöva ha lampan på. Snön lyser upp så fint! 

Frodo har fått vila 3 dagar denna vecka, jag har bara inte hunnit med. Men idag ska jag ut en sväng med honom. Men jag har ju varit i stallet varje dag ändå. Det måste mokas och göra i ordning hans mat. Frodo stor trivs med att bo inne över natten. När man kommer på kvällen för att ta in dom så gnäggar han och kommer travandes till grinden. Jag släpper honom oftas lös när vi närmar oss stallet, och raka vägen in till sin box går han. Så nöjd och glad. 

Snart är det jul och som vanligt så firar Frodo och jag julafton tillsammans. En uteritt med bus och tomteluva på är tradition! Hoppas bara vi får en vit jul!


Ett inlägg som aldrig kom upp
(null)

(null)

(null)

Nu sitter jag här igen. En spännande podd spelar i hörlurarna. Precis i lagom volym så att jag fortfarande hör hur Frodo tuggar sin kvällsmat. Frodo har sin vilo dag idag, men det betyder inte att vi inte ska umgås. Göra det bästa vi vet om. Frodo fick vara lös i stallet idag. Följa med mig när jag mockade, gjorde hans matpåsar och gjorde klart allt för att han skulle kunna sova så gott som möjligt. Detta är något Frodo tycker väldigt mycket om. Få bli ompysslad, följa med in till matrummet och kolla på alla saker. Men mest av allt att få äta av höt. 


Jag undrar hur många ryttare som umgås med sina hästar på detta sätt. Hur många sitter i boxen i timmar bara för att få vara med sin häst. Box dörren står helt öppen men jag är inte orolig att Frodo ska lämna min sida. Att ha honom lös i stallet är inget som gör mig nervös. För jag vet att han väljer mig. Hittills har han valt mig och jag litar på honom. Om han skulle vika av och gå sin egna lilla väg  så oroar det inte mig. För vi vet vart vi har varandra. Vår tillit till varandra är oerhört stark. Dom flesta säger att jag är galen som ligger ner i halmen bredvid Frodo i hans box. Men i mina ögon så är det ett svar på hur starkt vårat band är.


Torsdag betyder också simning är för mig. Herregud vad trött man blir. Efter 40 längder så är mina axlar och ben helt slut. Hungrig som en varg är man också. Då är det helt fanatiskt att åka till stallet. Ta in hästarna och sen lägga sig i boxen med Frodo med en morot i munnen. 


Ja, mitt liv är ganska bra. Eller ja, väldigt bra.