Man väljer, ingen annan!

När man känner att man har allt man behöver. Ja allt flyter på som det ska. Har dock mycket att göra och ibland räcker inte timmarna till. Men man gör så gott man kan! Frodo då? Jodå det rullar på som vanligt. Vi har ridit med sällskap och han fixar det utmärkt. Han tycker det är lite jobbigt ibland men det fungerar som det ska. Allt beror lite på vilka det är som är med och hur hästarna i sällskapet är. Idag hade jag med mig Mathilda min syster till stallet. Hon power walkde när jag red och på slutet hoppade hon upp och red Frodo hem. Vi är väldigt lika jag och Mathilda så Frodo är mycket nöjd med henne. Dom galopperade fram på dom fina vägarna och jag kände mig alldeles lugn. Hon rider så mjukt och fint. Har man en gång varit proffs är man alltid det! Alla i min familj som har fått ridit Frodo alltså Enne, Matilda , Wilma och kära mamma rider så fruktansvärt bra. Känner mig trygg med alla dom när det gäller Frodo. Jag är noga med vilka och hur dom rider!! Det är inte vem som helst som får rida honom. Det krävs mycket för man ska få det förtroendet för mig. Haha.
Snart ska Mathilda och jag iväg till vårt gammla stall ute i Hällberga där vi ska träffa våra gammla hästar. Min fresier Dante och mathildas ardenner Verjon! Våra bästa pojkar

Han valde mig.

Frodo är verkligen så nöjd med livet just nu. Han bara njuter och tar allt med en nypa salt. Idag tog det tid innan jag kunde åka till honom då jag vaknade med mensvärk. Vart sängliggandes till kl 16.00 då jag äntligen kunde ställa mig rakt utan att spy av smärta. 


Klockan var runt 18.30 när jag satte foten i stugbygeln. Vi red direkt in i skogen som sedan tog oss ut på asfalten. Så klart hoppade jag av och promenerade med honom på asfalten tills vi kunde ge ner för slänten och hoppa upp igen. Vi red på dom fina traktorvägarn där vi susade fram i trav och galopp. Vi hade inga krav idag utan vi bara var. Han var så lugn och harmonisk. Den fina ängen brevid vägen erbjöd oss också till lite galopp i högre fart.

 Han brukar alltid gnägga när vi är ensama men det var flera veckor sedan jag hörde honom gnägga. Han trivs verkligen i hans sommarhage. Inte en massa rörelse hela dagarna. Inga hästar som flyttas och kommer och går. Inte en massa människor utan där är det bara hans flock i en stor fin hage där dom lever livet. Det är verkligen hans favo plats. Ända sen dom kom ditt så har han varit så lugn och harmonisk. 

Vår runda slutade med att vi kom till gården på baksidan , så vi red igenom gården för att ta oss till grusvägen som tar oss tillbaka till hagen. Det är underbart att göra i ordning honom utanför hagen och även avsluta där. Jag har hela sadelkammaren i min bil så det är så himla lätt och smidigt. Idag var en sådan dag då jag tänkte extra  mycket på att han faktiskt är bara min. Han är en sådan fantastisk häst och vi står varandra så nära. Vi har ett sådan stark band imellan oss. Han har verkligen valt mig som sin bästa vän och ledare. Vi känner varandra så väl, i varje rörelse, i varje situation. Det är bara vi och ingen annan. Det är så tydligt. 

Regn

Igår (Måndag) var Frodo och jag ute på en sväng i skogen. Solen lyste och det var fruktansvärt varmt. Så en sväng i skogen på nya stigar var lämpligt en sådan varm dag. När vi hade kommit halvvägs på vårt äventyr började det ös regna på oss. Jag hade så klart bara t-shirt på mig så ja, blöta vart vi. 

Men det var inget som hindrade oss att fortsätta våran tur på nya vägar. När vi hade tagit oss ut ur skogen  kom solen fram igen och värmde oss. Frodo var mycket nöjd igår. Lugn och fin men ändå väldigt pigg.


Idag blir det uteritt med lill Hanna och Wild blomman. Spännande