Bra eller dåligt?

Idag gick det väl både bra och dåligt. Vi testade på förvänd galopp ingen och då kan man inte förvänta sig att allt ska vara perfekt. Vi övade mycket det förut men la det på hyllan ett litet tag men nu har vi tagit upp det igen. Han vart stark och ville inte riktigt lyssna.

 Galopp fattningarna sitter men det är hans styrka i den förvända galoppen som gör att de inte riktigt går så bra som det kan göra. Men det kommer så småningom om. 

Jag kunde inte heller riktigt koncentrera mig  då det är mycket i mitt huvud. Jag spände mig och det resulterade i att jag inte kunde hjälpa honom som jag brukar göra. Det kan inte alltid gå bra. Men det finns positiva saker i passet idag med. Han hade en väldigt bra skritt som var energifylld och energisk. Han kom upp med ryggen bra och kom ner i en avslappnad form. Precis som jag vill. Jag longerade honom innan jag hoppade upp och där gick det också bra. Han lyssnar väldigt fint på mina signaler.

Så frågan är, gick det bra eller inte?

Ja, det gick bra men hade velat att jag var mer avslappnad, koncentrerad och konsekvent mot honom. Jag önskar att han hade varit lite mer framför skänkeln och mjukare i munnen i trav och galopp. 

Glad midsommar!

Super fina ridningen fortsatte även idag! Wilma följde med mig till stallet och vi ställde upp två hinder som jag hoppade över två gånger. Det låg även två bomar på en volt som jag använda mig av att trava och galoppera över i volterna. 


Jag red på det tredelade bettet idag och det gick så bra. Han lyssnar så himla fint för skänklarna och för sättet. Fina mjuka galoppfattningar tog han och han var lika fin i höger så som i vänster! Vi gjorde lite tempoväxlingar i traven och i galoppen. Öka på långsidorna och korta på kortsidorna. Ibörjan vart det full fart istället för att arbeta sig igenom ökningen och sen komma tillbaka till samlad galopp med lite kortare galopp men att ändå ha kvar energin i galoppen. Men efter ett tag kom han tillbaka riktigt bra och istället för att bli frustrerad i samlingen så arbetade han väldigt bra. Han behöll energin, kom upp med ryggen, jobbade i en bra öppen form där han var avslappnad och mjuk. 

Innan ridpasset så longerade jag honom i skritt och trav. Gjorde lite övergångar med honom där och efter longgeringen stod och han sov. Det var ett väldigt bra beslut att longera honom innan. Han kom ner i varv och förstod snabbt att nu var det arbete!

Wilma skrittade av honom och det gick väldigt bra för dom med! Frodo har blivit bättre på att även komma ner i lång och låg form med henne istället för att spänna hela kroppen och ha huvudet rakt upp. 

GLAD MIDSOMMAR PÅ ER ALLA!

UNDERBAR

Ibland är det bara bra att vara ifrån varandra ett par dagar när inget fungerar! Frodo fick vila två dagar då jag har haft mycket att göra men jag tror det bara gav oss gott i det. Först och främst så kom han och mötte mig i hagen med öronen spetsade framåt! Min going! Trött på värmen var han idag. 

Stod och sov i stallet som en riktig sovgris!

För det andra! Ridningen? Ojoj oj säger jag bara. Vilken prins han var idag. Pigg, alert, framme för skänkeln, mjuk i munnen, lyssande fint på sätet. Ja du han var helt perfekt idag. Sån j*vla fin galopp hade han. Han samlade sig fruktansvärt bra och tog väldigt fina galoppfattningar. Han var så himla fin!

Imorgon är det ridning också men när vet jag inte riktigt ännu men de löser sig. Idag kan jag sova gott. 

Förresten så har jag laddat ner och testat en ny häst app, Equilab heter den och fungerar alldeles utmärkt. Den läser av rundan, hur långt, tiden och hur mycket av varje gångart man har gjort, vad för sorts träning osv! En riktigt bra app som gör att man lätt kan läsa av ens ridning!