Hoppning

Nu har Frodo och jag börjat våran hopp träningar igen! Vi har gått ifrån fem och halvan till enstaka hinder till flera hinder i följd! Fem och halvan är en väldigt bra övning men nu försöker vi lära oss känna in avstånd, lära känna varandra och känna hur mycket vi klarar av. Det är så otroligt roligt och Frodo blir som en helt ny häst.Busig och väldigt pigg. De blir lite bockningar här och där efter hindret. 

En skritt tur till paddocken och sedan en ordentlig uppvärmning innan vi började hoppa. Frodo var väldigt mjuk, känslig och arbetsvillig idag. Bjöd på väldigt fin kontakt och känsla. Vi flög över hindrerna och jag kunde hitta känslan idag innan hindret. Hur mycket jag behövde sätta mig tillbaka innan vi lyfter över hindret. 


Om man tänker tillbaka några år så har jag ju varit hopprädd väldigt länge. Knappt våga trava över nått enstaka hinder. Men nu tycker jag det är as kul och vi verkligen sätter igång ifrån galopp och sen över hindrerna. Hoppar små banor flytande och det är så kul. Får se var det här leder någon stans. Klättring

Veckorna bara springer iväg. Snart är det november och vinter är snart här. Gäller att ta vara på det bra underlaget nu innan allt blir stenhårt. Hoppas på en vinter med mycket snö så vägarna blir bra!


Idag åkte jag till stallet direkt efter jobbet. Byte om i sadelkammaren, sen var det bara å sätta fart. Ta in Frodo, spola av dom leriga benen. Sätta in honom i boxen för att äta lite lunch. Göra oss i orden sen ge oss iväg ut i den fina naturen.
Reflexerna på eftersom älgjakten är fullt igång. 

Planen idag var att klättra. En nya sida Frodo har visat är att klättring är något som han tycker är väldigt roligt. Att få galoppera runt i skogen, gå upp och ner, hoppa små hinder. Ja vi har en hel hinderbana har vi, där vi får upp flåset ordentligt. 
Vi har en runda som vi brukar ta. Börja mjukt sen ökar vi innan vi joggar av oss genom skogen och ut på hemvägen. Frodo blir så pigg och bjuder på mycket bus och spetsade öron framåt.
En sån här klättrings möjligheter har vi inte haft förut. Så det är riktigt roligt tycker vi. Har så mycket att välja mellan och vi kan göra så många olika banor.

 
Efter ridturen fick vi duscha av allt svett och sen torka innan de var dags att gå ut till tjejerna igen. Dom går fortfarande ute hela dygnet vilket är skönt. Imorgon blir det en lätt jogging tur. Frodo vart också vaccinerad förra veckan. Han är så snäll med veterinären.

Ett år i mina händer

Nu har det gått en hel månad sen vi flyttade. Allt går fortfarande bra och vi är inne i våra rutiner igen. Frodo och jag har tagit ett pass på banan och herregud vad duktig han var. Vi red med den nya sadeln och det var sån skillnad. Jag kunde bara sitta där och låta honom jobba under mig men samtidigt kunde hjälpa honom med små små hjälper utan att hela vi hamnar i obalans. Han var mycket mer öppen i bogen och verkligen tog ut stegen i skänkelvikningen och i öppen. Han flyttade sig extremt lätt för min vikt och de var magiskt att uppleva det samspelet!
Galoppen var magisk. Så mjuk och balanserad. Direkt ifrån skritt. Ibland samlande han sig lite väl mycket och de blev att vi galopperade extremt sakta och nästan på stället,  men då var de bara att dra fram händerna lite så flöt vi iväg i fin galopp. Så magiskt att kunna öka galoppen med bara sätet. Så harmoniskt, lugnt och ett perfekt samarbete. Så som de ska vara. Vi börjar även få till enkla rena piaff steg nu. Väldigt kul att allt har gått så otroligt mycket framåt för oss. 
 Här om dagen var Christin och jag ute på en tur tsm. Det var MÅNGA år sen jag red med henne. Mycket roligt! 
Jag ska försöka komma igång med bloggen igen. Mitt internet strular och det är så mycket i livet just nu. Allt hemma på gården, bygget med garaget, jobbet och hästen. Allt ska hinnas med och där emellan ska man hinna ta hand om sig själv också. Förresten så firade Frodo och jag ett år tillsammans förra veckan! Eller ja, vi firade att han har varit i vår ägo ett år. Men vi har ju varit tillsammans mer än 2 år!