Hästen Frodo.blogg.se

Välkommen till min blogg!! Denna blogg kommer innehålla allt ifrån styrketräning, ridning och yoga. Det kommer vara en gott och blandad blogg där ni kommer få följa med mig i min vardag med hästen och alla djur. Du är välkommen att följa min resa! :)

Ett år i mina händer

Kategori: Livstil

Nu har det gått en hel månad sen vi flyttade. Allt går fortfarande bra och vi är inne i våra rutiner igen. Frodo och jag har tagit ett pass på banan och herregud vad duktig han var. Vi red med den nya sadeln och det var sån skillnad. Jag kunde bara sitta där och låta honom jobba under mig men samtidigt kunde hjälpa honom med små små hjälper utan att hela vi hamnar i obalans. Han var mycket mer öppen i bogen och verkligen tog ut stegen i skänkelvikningen och i öppen. Han flyttade sig extremt lätt för min vikt och de var magiskt att uppleva det samspelet!
Galoppen var magisk. Så mjuk och balanserad. Direkt ifrån skritt. Ibland samlande han sig lite väl mycket och de blev att vi galopperade extremt sakta och nästan på stället,  men då var de bara att dra fram händerna lite så flöt vi iväg i fin galopp. Så magiskt att kunna öka galoppen med bara sätet. Så harmoniskt, lugnt och ett perfekt samarbete. Så som de ska vara. Vi börjar även få till enkla rena piaff steg nu. Väldigt kul att allt har gått så otroligt mycket framåt för oss. 
 Här om dagen var Christin och jag ute på en tur tsm. Det var MÅNGA år sen jag red med henne. Mycket roligt! 
Jag ska försöka komma igång med bloggen igen. Mitt internet strular och det är så mycket i livet just nu. Allt hemma på gården, bygget med garaget, jobbet och hästen. Allt ska hinnas med och där emellan ska man hinna ta hand om sig själv också. Förresten så firade Frodo och jag ett år tillsammans förra veckan! Eller ja, vi firade att han har varit i vår ägo ett år. Men vi har ju varit tillsammans mer än 2 år! 

Tre veckor

Kategori: Livstil

Oj vad tiden går fort och dagarna  bara försvinner. Nu är hösten verkligen här och det blir mörkt så fort! Imorgon (lördag) har Frodo och jag varit på den nya gården i 3 veckor! Allt har gått så himla bra och vi är inne i våra vanliga rutiner igen! Han är kompis med alla sina hagkompisar men har 

sin favorit så klart. Ibland hittar man dom ståendes och kliar varandra. Att han ligger och sover i den strålande solen händer också. Så klart står någon upp och vaktar dom andra som sover så gott. Jag är evigt tacksam över att det har gått så bra. Det hade kunnat gått hur som helst men jag är glad att jag litade på min magkänsla. 

Frodo och jag har ridit själva en del och det går hur bra som helst. Precis som vanligt. Vi har tränat allt möjligt men vi har ännu inte varit på banan. Men det kommer ske i helgen då Max ska följa med och hjälpa mig i ridningen. Här om dagen red både Elin, jag och Anna ut på en tur. Härligt tyckte Frodo. Han var så himla fin. Han har utvecklas så himla mycket och han verkligen älskar livet just nu. 

Här om dagen tog Elin med oss på en tur. Vi klättrade! Herrgud vad jag fick öva på min rädlsa med att gå neråt. Det vart en bra uppvärmning på vägen till skogen i skritt. Sen klättrade vi i skogen, upp och ner. Frodo och jag har aldrig klättrat så här förut då den möjligheten ej fans på det förra stället! Så vi klättrade inte så länge eller så hårt då Frodo inte har dom musklerna. Men roligt vart det, och nyttigt för oss tillsammans.


Ny sadel har vi också köpt! Spännande! Så idag blir det en tur med den nya sadeln tillsammans med Elin och Bonita! Ska bli kul!