Försöka igen

Saker och ting förändras väldigt mycket. Nu sitter jag hos mamma och pappa och har internet för en stund. Jag har inte haft tid att vara aktiv här men så fort jag får tillbaka mitt internet tillbaka så ska jag försöka komma igång igen. 
Idag red jag och Frodo på stubben. Han var lite stark men annars bra! Red på tredelat och han var som vanligt på det. Lite stark och svår att få kontakt med med det går. Imorgon blir jag själv igen. Får se vad vi hittar på då. 

Helhjärtat eller inte alls

Frodo har haft vilodag idag eftersom han fick behandling igår. Det kryper i kroppen på mig när jag inte rider. Men jag har tvättat lite schabrak, smörjt alla hans träns, tyglar, sadelgjordar och sadel. Samt mina stövlar är rena och fina! 


Jag kollade igenom lite bilder och hittade bilder på wild blomman och mig. Jag red ju henne ganska mycket ibörjan när jag vart medryttare hos Hanna. Det var väldigt roligt och givande. Blomman är en väldigt fin ponny som man skulle kunna göra mycket med. Hon är pigg, alert och känslig så hon kräver sin ryttare men man kan inte göra något annat än att älska henne. Det var väldigt länge sen jag satt på henne jag har mest fått hjälpa hennes duktiga medryttare när hon har haft lite problem. Det är också väldigt givande. Saknar att rida henne ibland, hon är en typisk ponny som jag skulle kunna lägga väldigt mycket tid på då hon ger tillbaka väldigt mycket.


Imorgon blir det uteritt med lite sällskap för Frodo och mig. Jag hoppas på ett lungt väder som inte är så varmt och kvaft utan ren luft men lite vind. Nu blir det en tur in till stan sen mysa lite med Frodo för att sen duscha och sova. Kan man inte rida så kan man allt mysa.

Spa för honom!

Tyvärr blir det inte mycket skrivande då jag har mycket att göra. Jobba, träna häst och ta hand om hus och gård.. men jag ska försöka komma igång nu igen. Jag får helt enkelt ta mig tiden.


Det är några av er som har undrat hur ett schema för mig och Frodo kan se ut en vecka. Så jag tänkte dela med mig om veckans planering. Lite annorlunda är den denna vecka då Frodo fick behandling idag av vår equperateften. Han hittade små saker som han tog bort med bara hans händer. Men han satte lite nålar och laser för att Frodo också skulle få lite spa. Som vanligt så sköter sig Frodo exemplariskt när  han är hos oss. Står helt stilla när han känner igenom, drar och kissar spänningar och låsningar. Att få nålar i kroppen trycker Frodo är skönt! 

Han berömmer mig också ofta för att han ser att jag tar hand om Frodo. Han tycker Frodo har fin päls, mann och han ser att jag har en bra ridning och varierad träning då frodos muskler är jämna och fina. Han säger att det syns att jag sköter om honom och gör våra strech och massage övningar, då blir man glad! Alltid roligt att höra ifrån någon annan att det man gör är bra. Man behöver höra det. 

Frodos schema för denna vecka då?

Måndag :vila/ behandling 
Tisdag :vila
Onsdag :uteritt i alla gångarter fri
Torsdag : uteritt med dressyr övningar (lätt)
Fredag: tömkörning/ute 
Lördag :kondition
Söndag : Skogsridning/klättring


Så här kan en vecka se ut men i vanliga fall så har Frodo bara en vilo dag. Oftas på torsdagar. Vissa veckor är det mer hård träning och ibland mer slapp. Men denna vecka har jag tänk att vi ska ta en långtur också. Så schemat kan ändras lite beroende på hur han känns osv. Men vi hsr något att gå efter iallfall.