Vilken galopp

JA! Jag tog mig till skolan idag! Skolan känns så himla onödig just nu! Studenten närmar sig och man är strax klar i alla ämnen! Vilket resulterar i att man har inte så mycket att göra i skolan. 


Efter skolan åkte Max och jag till stallet! Cykeln fick följa med denna gång också. Det var så himla varmt idag! Hela 24 grader varmt. Helt sjukt vad det slår om. Vi red/cyklade bort till en liten liten äng där jag gick igenom Frodo i alla gångarter. Jag hade mitt Phelman bett på honom idag för första gången på LÄNGE! Jag har struntar i det ett bra tag då han inte kom överrens med det ett tag och vi fick gå över till tredelat. Men nu testade jag det igen och det fungerade bra. Han var lite hård/stum i början men fick honom mjuk och följsam i skritten först innan jag gick över i traven och fick göra samma sak där. Ställa honom, göra öppna, slutor osv. Gjorde också en hel del tempoväxlingar och när han var fin där rullade jag över i galopp. VILKEN GALOPP han hade idag! Det var längesen vi verkligen gjorde ett bra dressyr pass som idag! Det märks verkligen att "hoppningen" gör ett underbart arbete med honom. Han har fått mycket bättre styrcka och självförtroende i galoppen. Han bjuder verkligen in till en avslappnad lugn galopp som är rund och fin!

Vi gjorde lite åttor i galoppen där vi gick ner i trav i ca 5 steg för att sedan ta nästa galopp. Vi rullade lite i förvändgalopp och gjorde även lite öppnor i galoppen idag! Gick verkligen toppen idag!

Påvägen tillbaka till gården joggade jag av honom ordentligt och ja han var helt enkelt helt underbar idag. Lika svettig som jag var han så det vart ett bad när vi kom hem igen! SKÖNT tyckte han. Men tyvärr är det inte lika lockande att lämna tillbaka honom i hagen där den svarta hemska jorden finns! Så klart la han sig och rullade sig direkt!

Han travade fram till den värsta jord pölen och rullade sig om om om igen.. ja nu är han inte så ren längre.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress