Vilken fanatiskt gångart
Att träna och träna ger resultat. Igår var vi på banan och tränade. Frodo kom inte riktigt igenom sig och ville inte arbeta som han burkar vilket gjorde att jag fick göra om planen och bara jogga av honom. Men idag var han så himla fin!

Jag har varit med mamma och pappa hela dagen och när kvällen närmade sig åkte mamma och jag till stallet för att mocka, ta in hästarna, rida och fixa all hans mat. Så vi gick till ridbanan och jag hade tänkt att bara motionera av honom lite men han bjöd på sån arbetsvilja, mjukhet, smidighet och lätt att vara med! Frodo har ibland väldigt svårt att ta vänster galoppfattning men när vi väl är i vänster galopp så är den magisk. Han är smidig, lösgjord och otroligt lätt att sitta på. I höger galopp blir han mer stark och inte lika lösgjord i kroppen. Den är mera stel galoppen medans vänster galopp är som att sitta på en rundboll som bara flyter omkring! 

MEN IDAG, så fick vi till det. Galoppfattningen satt, förvända galoppen satt, piaffen börjar närma sig och han utstrålning var magisk. Slutorna och skänkelvikningarna var magiska och det var underbart att ha mamma på marken som kunde peppa oss och hjälpa oss. Frodos öron var spetsade framåt och så fort han fick beröm för något så ville han göra om det om om om igen. Han börjar bli mer öppen i bogen i skänkelvikningarna. Otroligt roligt att känna hur han kastar ut benen och flyttar sig för så otroligt små hjälper.
Mamma har ju inte ridigt så länge och har för ett tag sen börjat träna på traven. Men hon vet hur det ska vara och i teorin kan hon mycket om hästhållning och ridning. Så det är väldigt skönt att ha någon som har ett öga på en!

Tyvärr inga bilder ifrån idag men ska försöka hitta något roligt! (null)
Julbilder ifrån 2016! Frodo vet inte riktigt vad han tycker om att vara tomte🎅🏻
(null)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress